21 Mayıs 2012 Dünya süt günü

Ülkemizde kabulü 21 Mayıs 1991 tarihinde kabul edilen Dünya Süt Günü her yıl 21 Mayıs - 28 Mayıs arası bir hafta olmak kaydıyla kutlamaları gerçekleştiriliyor.

Besinsel açıdan ‘mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor.


Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı "Dünya Süt Günü", 1991 yılında ülkemizde de kabul edildi. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21 - 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da ‘Süt Haftası' olarak kutlanıyor.

Bugün, yıllık kişi başına içme sütü tüketimi Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kg, Avustralya'da 107 kg, ABD'de 83 kg düzeyinde. Bu rakam Türkiye'de ise 26 kg civarında seyrediyor.

bu konu ile ilgili aramalar : 21 mayıs dünya süt günü, süt olmasa nasıl yaşardık, süt nasıl olur, süt içmeden yapamam, sütsüz bi hayat düşünemem yaşayamam, iyiki varsın süt, keşke bi ineğimiz olsa doğal yoldan sütü hep ondan içsek

Bu paylaşımın telif hakkının size ait olduğunu düşünüyorsanız eğer iletişim sayfasından bize bildirin kaldıralım. Bizi avukatla, mahkemeyle filan uğraştırmayın. Zaten işimiz mizah gelemeyiz öyle resmiyete filan hadi sağlıcakla..

Leave a Reply

I love you Google

PageRank Checking Icon